English Srpski Mapa sajta
 
Faq
Galerija
Press
Kontakt
Pocetna strana
Informacioni sistem
Akreditovane analize po standardu SRPS ISO/IEC 17025:2006, akreditacioni broj 01-367, za period:
april 2012 - april 2016
 
CPCTAS-LCMB Skraćenice  
Cenovnik usluga laboratorije  Danijela Cvetković dobitnik nagrade fondacije Ljubijankić Goran

ДР ДАНИЈЕЛА ЦВЕТКОВИЋ - ИСТРАЖИВАЧ ИНСТИТУТА ЗА БИОЛОГИЈУ И ЕКОЛОГИЈУ – ДОБИТНИК НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉУ ДОКТОРСКУ ДИСЕРТАЦИЈУ ИЗ ОБЛАСТИ МОЛЕКУЛАРНЕ БИОЛОГИЈЕ ЗА 2017. ГОДИНУ ФОНДАЦИЈЕ "ГОРАН ЉУБИЈАНКИЋ"

 
Učešće na Festivalu nauke

U petak, 27.02.2015. godine istraživači Dragana Šeklić i Danijela Cvetković iz LCMB su uzeli učešće na Festivalu nauke "Daj(t)e se na znanje" u Kragujevcu koji je održan u prostorijama Prve kragujevačke gimanazije. Tom prilikom su istraživači iz LCMB su imali zapaženu prezentaciju i odglede na temu Krv-crveno zlato.

 
WBCInno Takmičenje za najbolju studentsku ideju na Univerzitetu u Kragujevcu

Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Kragujevcu, organizuje Takmičenje za najbolju studentsku ideju u saradnji sa Biznis inovacionim centrom Kragujevac. Pravo učešća imaju svi studenti osnovnih, master i doktorskih studija, i to u timovima od 2 do 4 člana (istraživači i profesori takođe mogu biti deo tima). Takmičenje je pokrenuto u okviru WBCInno projekta kao regionalna inicijativa (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) i sprovešće se kroz pet lokalnih takmičenja u Kragujevcu, Novom Sadu, Banjoj Luci, Zenici i Podgorici. Pobednici sa pet lokalnih takmicenja ce učestvovati na Regionalnom finalom takmičenju koje će biti održano u Beogradu. Detaljnije u dokumentu i flajeru

 
Ućešće na Četvrtoj Međunarodnoj Konferenciji Biohemijskog Društva Srbije

U Beogradu 14. novembra 2014. godine, održana je Četvrta Međunarodna Konferencija Biohemijskog Društva Srbije pod naslovom: Biochemistry - molecular life science. Tom prilikom istraživač-saradnik iz Laboratorije za ćelijsku i molekularnu biologiju Milena Ćurčić prezentovala je svoje rezultate u okviru predavanja po pozivu. Ovde možete pogledati program, i abstract.

 
Training School COST Action NAMABIO MP1005, 3rd Course

U periodu od 25.-29.04.2014. godine istraživači-saradnici, zaposleni u Laboratoriji za ćelijsku i molekularnu biologiju (dr. Marko Živanović, Danijela Cvetković i Milena Ćurčić) učestvovali su na 3rd Course NAMABIO Training School u okviru COST programa u Zagrebu, R. Hrvatska. U okviru ovog kursa održana su predavanja vezana za istraživanje upotrebe i diferencijacije različitih tipova matičnih ćelija, njihovu kultivaciju i kliničku primenu u oblasti regenerativne medicine. Pored primene matičnih ćelija, predavanja su bila fokusirana i na biomaterijale koji se koriste u proizvodnji različitih vrsta skefolda kao i na njihovu eksperimentalnu i kliničku upotrebu. Sadržaj predavanja od velikog je značaja za izbor, način kultivisanja i buduću primenu matičnih ćelija za dizajniranje krvnog suda in vitro, koje je već u toku (saradnja BioIRC i CPCTAS-LCMB). Pored stečenog teorijskog znanja razmenjeni su kontakti za eventualnu buduću saradnju u smislu učešća na zajedničkim projektima i obuke istraživača u okviru COST ili drugih programa. Ovde možete pogledati program kao i prezentacije svih učesnika (http://www.namabio.eu/archive/3rd-action-year/training-school/a>).

 
Prezentacija doktorske disertacije dr Marka Živanovića

U četvrtak 27.03.2014. kolega dr. Marko Živanović održao je prezentaciju svoje doktorske disertacije, koju je odbranio decembra 2013. godine na Masarikovom univerzitetu. Prezentacija pod nazivom: Bioelektrohemijska analiza poliamino kiselina i proteina. Novi trendovi u biosenzorici i upotreba nanotehnologije u biološkim i medicinskim istraživanjima. Prezentaciju možete pogledati ovde.

 
Učešće Laboratorije za ćelijsku i molekularnu biologiju na Festivalu nauke

Festival nauke pod naslovom "Daj(t)e se na znanje", u organizaciji Prve kragujevačke gimnazije, održan je 28.02.2014. godine od 10 do 17 časova. Fotografije sa ovog dogadjaja možete pogledati ovde.

 
UČEŠĆE LABORATORIJE ZA ĆELIJSKU I MOLEKULARNU BIOLOGIJU U MEĐULABORATIJSKIM POREĐENJIMA U 2013. GODINI

Na osnovu Izveštaja o rezultatima međulaboratorijskog testiranja kompetentnosti PT sheme za 2013 i PT sheme za 2012 godinu zaključeno je sledeće: U okviru PT sheme za ispitivanje ćelijske vijabilnosti, od ukupno 23 laboratorije koje su učestvovale u testiranju, Laboratorija za ćelijsku i molekularnu biologiju u oba testirana uzorka dobila je rezultat koji odstupa manje od jedne standardne devijacije od očekivanih rezultata, a dobijeni z-score definiše rezultate Laboratorije kao tačne odnosno vrlo zadovoljavajuće.

 
Treća Međunarodna Konferencija Biohemijskog Društva Srbije:

U Beogradu 08. novembra 2013.godine, održana je Treća Međunarodna Konferencija Biohemijskog Društva Srbije pod naslovom: "Roots and branches of Biochemistry". Tom prilikom istraživač Laboratorije za ćelijsku i molekularnu biologiju Marko Živanović predstavio je svoje rezultate u okviru predavanja po pozivu. Ovde možete pogledati program i prezentaciju.

 
Učešće Laboratorije za ćelijsku i molekularnu biologiju na WBCInno radionici

Radionica WBCInno, u organizaciji Fakulteta inženjerskih nauka, sa temom "Ocena istraživačkog i inovativnog potencijala Univerziteta u Kragujevcu", održana je 28.08.2013. godine u 9 časova na Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerziteta u Kragujevcu. Tom prilikom predstavljena je Laboratorija za ćelijsku i molekularnu biologiju. Agendu radionice, Prezentaciju Laboratorije, kao i Katalog istrazivackog i inovativnog potencijala Univerziteta u Kragujevcu možete preuzeti putem sledećih linkova.

 
Flajer Laboratorije

Flajer Laboratorije možete pogledati ovde!

 
Powered by Information processing laboratory, Physics department, Faculty of Science, University of Kragujevac, Serbia, 2015